Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης στην Κοζάνη τη Δευτέρα 10/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 11/02/2014

Απολογισμός εκδήλωσης στην Κοζάνη τη Δευτέρα 10/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013

Με μεγάλη συμμετοχή των «Δικαιούχων» επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 10/2/2014 ενημερωτική εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε. και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των βασικών σημείων του Οδηγού Υλοποίησης του έργου που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος και η παροχή χρήσιμων οδηγιών & κατευθύνσεων για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.  Παράλληλα,  υπήρξε εκ νέου παρουσίαση των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για τη λήψη δανείου αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

Την παρουσίαση των ανωτέρω με την χρήση παραδειγμάτων  έκαναν ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, συνεπικουρούμενος από τον κ. Νικόλαο Στράβα, στέλεχος, επίσης, της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ οι οποίοι μετά το τέλος της εισήγησής τους απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και συμβούλους –μελετητές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Γιώργος Σβώλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα αξιολόγησης του προγράμματος και στην ανάγκη να υλοποιηθούν τα έργα έγκαιρα προκειμένου να υπάρχουν απτά αποτελέσματα με ουσιαστικά οφέλη για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα , παρουσίασε το πρόγραμμα των αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα γίνουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες(Π.Ε.) της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τόνισε με έμφαση τη σημασία της επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης, εκ μέρους της Περιφέρειας, ο κ. Ζήσης Πιτσέλης, Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.

Παρευρέθηκαν επίσης  ο κ. Κώστας Κυριακίδης, Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης  μαζί με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, διευθυντές και στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τέλος τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ, η οποία λειτουργεί και ως Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η οποία εκτός των άλλων αναφέρθηκε, παράλληλα, στην πολύχρονη συμβολή της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας –ΑΝΚΟ στη διαρκή ενημέρωση και υποστήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, με έμφαση στους νέους ανθρώπους που αναζητούν διέξοδο στην επαγγελματική τους αποκατάσταση μέσω της επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στη  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν εγκριθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ, συνολικά, 343 επενδυτικά σχέδια με δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 20.097.496€, εκ των οποίων 182 στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  75 στην Π.Ε. Καστοριάς, 51 στην Π.Ε. Φλώρινας και 35 στην Π.Ε. Γρεβενών.

Σε σχέση με τη θεματική ενότητα που ανήκουν τα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν, το 46,94% είναι στον τομέα της Μεταποίησης, το 10,21% στον τομέα του Τουρισμού και το 42,85% στον τομέα Εμπόριο-Τουρισμός. Σχετικά με την κατηγορία των επιχειρήσεων το 20% των σχεδίων αφορά σε νέες επιχειρήσεις, το 62% σε υφιστάμενες και το 18% σε υπό σύσταση επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 30/6/2015 το αργότερο.

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

 

Πρόσκληση συμμετοχής

 

 Ρεπορτάζ για την εκδήλωση (10-2-2014)

 

 

 

 

 

επιστροφή