Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης στην Κατερίνη την Τετάρτη 19/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 20/02/2014

Απολογισμός εκδήλωσης στην Κατερίνη την Τετάρτη 19/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2014 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας στην Κατερίνη, η ενημερωτική εκδήλωση για τους Δικαιούχους του Νομού Πιερίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των βασικών σημείων  που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος και η παροχή χρήσιμων οδηγιών & κατευθύνσεων για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.  Επίσης παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους αλλά και τη λήψη δανείου.

Την παρουσίαση έκαναν τα στελέχη της ΚΕΠ-ΑΝΕΜ κ.κ. Νικόλαος Στράβας και Ιωάννης Τσιτσόπουλος οι οποίοι μετά το τέλος της εισήγησής τους απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και συμβούλους - μελετητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος παρουσίασε τα βασικά στατιστικά στοιχεία απο την ένταξη των επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πρόγραμμα  ενώ προέτρεψε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα να συμβάλλει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία,

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αφού εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Επιμελητήριο Πιερίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ,  αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις προσπάθειες τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και της Περιιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Επίσης ο κ. Α. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς όπως ανέφερε στα τέλη του 2013 υπήρξε αύξηση 25% στην απορόφηση των πόρων σε σχέση με το το 2012. Τέλος ο κ. Α. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τους επιχειρηματικούς φορείς της Πιερίας για το νέο ΣΕΣ 2014-2020 το οποίο όπως τόνισε θα έχει αυξημένους πόρους σε ποσοστό 27% σε σχέση με τους πόρους που διαχείριζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σημειώνεται ότι, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εγκριθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος συνολικά, 1.273 επενδυτικά σχέδια με δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 90.352.146,43  ευρώ, εκ των οποίων 151 στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 27.081.655,93  ευρώ και δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση)  13.485.228,40 ευρώ .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Δικαιούχοι, σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων της Πιερίας.

 

Πρόσκληση

 

Φωτογραφικό υλικό

 

Ρεπορτάζ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

επιστροφή