Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Τελευταία Νέα

Επιχορήγηση του ΕΦΕΠΑΕ για την καταβολή της Δημόσιας Χρηματοδότησης (επιχορήγησης) σε Δικαιούχους του προγράμματος "Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013
31/08/2014

Ο Γ.Γ.Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Στεργίου υπέγραψε στις 29/8/2014 την απόφαση επιχορηγήσης του ΕΦΕΠΑΕ για την καταβολή ενδιάμεσεων δόσεων και τελικών πληρωμών στους Δικαιούχους του προγράμματος ''Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπου η ΔΜΜΕ/ΓΓΒ είναι ΕΦΔ μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ.

περισσότερα
Συνέντευξη Τύπου ΣΕΒΕ για την αναπτυξιακή δυναμική του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
30/08/2014

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συνδέσμου, Πλ. Μοριχόβου 1, 4ος όροφος. Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΣΕΒΕ για την αναπτυξιακή δυναμική του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

περισσότερα
Προτάσεις ΣΕΒΕ για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων
30/08/2014

Στον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων που έχουν προκύψει από την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία και στην ανάγκη διαφοροποίησης των εξαγωγικών μας στόχων αναφέρεται σε επιστολή του o Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

περισσότερα
Ανάδειξη νικητών του διαγωνισμού για τους Changemakers  για την Ελλάδα "Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα " από την Ashoka Eλλάδος
29/08/2014

Ο Μη κυβερνητικός Οργανισμός Ashoka Ελλάδος  ανακοίνωσε πρόσφατα τους τέσσερις νικητές ανάμεσα από περισσότερες από 90 συμμετοχές στο διαγωνισμό των Changemakers  για την Ελλάδα "Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα ", ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014. 

περισσότερα
750 επιχειρηματίες, άντρες και γυναίκες, προερχόμενοι από 45 ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να γίνουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία ημέρα, μέσω του Ευρωεπιμελητηρίου για λογαριασμό του ΕυρωπαΙκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων
29/08/2014

Το Ευρωεπιμελητήριο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων (ΕΚΕ),συγκεντρώνει πάνω από 750 επιχειρηματίες, άντρες και γυναίκες, προερχόμενους από 45 ευρωπαϊκές χώρες και τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία ημέρα, συζητώντας και συμμετέχοντας σε ψηφοφορίες για μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα σήμερα που βρίσκονται επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων. 

περισσότερα
Δελτίο τύπου ΣΕΒΕ για τη μείωση των ελληνικών εξαγωγών στο Α' εξάμηνο του 2014
25/08/2014

Παρά τη σταδιακή βελτίωση της διεθνούς οικονομίας, καθώς και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα αγαθών καταγράφει πτωτική πορεία με ρυθμό 4,6% το α’ εξάμηνο 2014. Διαμορφώνεται λοιπόν μια αρνητική τάση η οποία πρέπει άμεσα να αναστραφεί, τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

περισσότερα
Ανακοίνωση ΣΒΒΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
25/08/2014

Την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), καθώς επιφέρει απομείωση ρευστότητας και χτύπημα στις επενδύσεις της βιομηχανίας. Οπως αναφέρει ο ΣΒΒΕ στην ανακοίνωσή του « Αποδέκτης πλήθους έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη του έχει γίνει τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με αφορμή τον καταλογισμό του ποσού του ΕΝΦΙΑ στα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα. Με αφορμή ακριβώς αυτές τις διαμαρτυρίες, ο ΣΒΒΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, διαμαρτυρόμενος για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στη βιομηχανία, επισημαίνοντας τον αντιαναπτυξιακό και αντιεπενδυτικό χαρακτήρα του μέτρου και ζητώντας την άμεση κατάργησή του».

περισσότερα
25-8-2014 Δελτίο τύπου στα ΜΜΕ για την παράταση ολοκλήρωσης των έργων που τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις έως τις 30/11/2014, στο πρόγραμμα ''Εξωστρέφεια -Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013.
25/08/2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική αρμοδιότητα τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους Δικαιούχους του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων’’ του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013, ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος και δόθηκε παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα  “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων”  του έως την 30/11/2014, για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη εγκριθεί για αίτημα 6μηνης παράτασης υλοποίησης του έργου τους, έως τις 7/09/2014, κατόπιν αιτήματος που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά στη ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis της ΜΟΔ Α.Ε.

 

περισσότερα
Ενημέρωση Δικαιούχων για την τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013
24/08/2014

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε την Παρασκευή 22/8/2014 με ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) στους Δικαιούχους του προγράμματος ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχερήσεων'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ενημερωτική επιστολή για την τροποποίηση του Οδηγου του προγράμματος ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων'' και την παράταση της διάρκειας ολοκλήρωσης των έργων που τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις έως τις 30/11/2014, καθώς επίσης και τις επικαιροποιημένες προδιαγραφές για την κατασκευή της αναμνηστικής πινακίδας που οφείλουν να αναρτήσουν οι Δικαιούχοι με την ολοκλήρωση του έργου τους.

περισσότερα