Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Τελευταία Νέα

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του ΣΕΒΕ και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη.
17/09/2014

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, μεταξύ της Διοίκησης του ΣΕΒΕ και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη.Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Κυριάκος Λουφάκης, τόνισε ότι ζητούμενο για το ΣΕΒΕ είναι η ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής/μεταποίησης, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της υποκατάστασης εισαγωγών, με τον αγροτικό κλάδο να κατέχει σημαντική θέση στις εξαγωγές της χώρας.

περισσότερα
Διοργάνωση Changemakers Day από την Ashoka Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στις 24/09/2014
15/09/2014

Η Αshoka Ελλάδος διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ημερίδα με τρεις Ashoka Fellows - κοινωνικούς επιχερηματίες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Τουρκία. Στην ημερίδα οι κονωνικοί επιχειρηματίες θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σχετικά με την ηγεσία νέων μοντέλων για την ενδυνάμωση των νέων, ενώ παράλληλα οι ίδιοι επιθυμούν να γνωρίσουν τοπικούς οργανισμούς και φορείς που εργάζονται με τη νεολαία στην Ελλάδα. Η Changemakers Day στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Θεσσλονίκης και την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Σύμπραξη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

περισσότερα
Ημερίδα του ΕΦΕΠΑΕ με θέμα ''Κρατικές Ενισχύσεις και Ανάπτυξη'' στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα
14/09/2014

Ο ΕΦΕΠΑΕ διοργανώνει την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9.30π.μ. στο Ξενοδοχείο ''Divani Karavel'' (αίθουσα Μακεδονία) στην Αθήνα ημερίδα με θέμα ''Κρατικές Ενισχύσεις και Ανάπτυξη''. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στελέχη της ΓΓΒ, της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ, επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς.

περισσότερα
Workshop για τα θέματα design στα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ
12/09/2014

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το workshop που διοργάνωσε την Πέμπτη 11/9/2014 στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο stand του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το τμήμα διεθνών προγραμμάτων της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στα στελέχη του Φορέα με θέμα «Σχεδιασμός υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα». Στο πλαίσιο του workshop αναφέρθηκαν οι βασικές αρχές που διέπουν τα θέματα σχεδιασμού (design) και την αναγκαιότητα οι επιχειρήσεις να τα ενσωματώνουν στην επιχειρησιακή τους λειτουργία και στις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, ενώ επίσης οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εντοπίσουν και να προτείνουν λύσεις μέσω της συγκεκριμένης μεθοδολογίας για συγκεκριμένα ζητήματα του Φορέα.

περισσότερα
Έκδοση 49ου τεύχους του περιοδικού ''Panorama'' της ΕυρωπαΙκής Επιτροπής
12/09/2014

Εκδόθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή το 49ο τεύχος του περιοδικού ''Panorama'' που αναφέρεται στις εταρικές σχέσεις και συγκεκριμένα στο παράδειγμα της Δανίας, καθώς και στα δέκα χρόνια της διεύρυνησης της Ε.Ε.με αναφορά στην πρόοδο που έχουν πετύχει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και με παράλληλα παράθεση έργων και ειδήσεων. 

περισσότερα
Ομιλίες του Γ.Δ. της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρου Σκοτίδα και του Υπεύθυνου Δημοσιότητας & Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην εκδήλωση του ΕΕΘ για την Ανάπτυξη και Απασχόληση
12/09/2014

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ''ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ'' που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ''Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία"' συντονιστής εταίρος της Α.Σ. ''Θεσσαλονίκη της Απασχόλησης'' την Πέμπτη 11/9/2014 στην αίθουσα Β του συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, μίλησαν για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο Γ.Δ. της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας και ο Υπεύθυνος Δημοσιότητας & Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος.

περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας: Εκθέσεις της Επιτροπής υπογραμμίζουν την ανάγκη για αποτελεσματική δράση της Ε.Ε. και των κρατών μελών
12/09/2014

Η μεταποιητική βιομηχανία της ΕΕ διαθέτει ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη παρά το σημερινό δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δύο εκθέσεων που δημοσίευσε σήμερα η Επιτροπή σχετικά με τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη δεν θα τελματωθεί, η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να αντιμετωπίσουν επειγόντως ορισμένους τομείς που δημιουργούν ανησυχία: επενδύσεις, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δημόσια διοίκηση, πρόσβαση στις ξένες αγορές, καινοτομία και τιμές της ενέργειας.

περισσότερα
Aπόφαση καταβολής επιχορήγησης στον ΕΦΕΠΑΕ για την πληρωμή ενδιάμεσων και τελικών δόσεων σε Δικαιούχους του προγράμματος ''Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων'' του ΕΣΠΑ 2007-2013
11/09/2014

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπέγραψε στις 11/9/2014 την απόφαση καταβολής επιχορήγησης στον ΕΦΕΠΑΕ για την πληρωμή των Δικαιούχων του προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης - Ε1003-Α01» (Κωδ. Έργου 2012ΣΕ71980002) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 1.706.958,71€.

περισσότερα
Έναρξη Επιχειρησιακής Λειτουργίας ΠΣΚΕ της ΜΟΔ Α.Ε. για την υποβολή των αιτημάτων τροποποίησης στο πρόγραμμα ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013
10/09/2014

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει στους Δικαιούχους του προγράμματος ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων '' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013, ότι από την Τρίτη 9/9/2014 είναι πλέον διαθέσιμες οι φόρμες υποβολής αιτημάτων τροποποίησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) Το υποβληθέν αίτημα θα εκτυπώνεται και εν συνεχεία θα αποστέλλεται ο φυσικός φάκελος στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ προκειμένου να αξιολογηθεί. Στο φυσικό φάκελο πέραν του εκτυπωμένου αιτήματος τροποποίησης, σφραγισμένου και υπογεγραμμένου από το Νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, θα πρέπει να υπάρχουν συνοδευτικά έγγραφα   τα οποία θα αποδεικνύουν την αντίστοιχη τροποποίηση. Επισημαίνεται ότι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ θα αποστείλει σχετική ενημερωτική επιστολή στους Δικαιούχους.

περισσότερα